Lice: Čampara Dubravko


9. Septembra 2016.
U 339. izdanju magazina o suđenjima za ratne zločine – BIRN Radio Justice prenosimo: IZVJEŠTAJI SA SUĐENJA PRED SUDOM BIH Orić i Muhić: Prepoznavanje leša Na suđenju Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću, svjedokinja Tužilaštva BiH ispričala je kako je 16. februara 1993. prepoznala tijelo Mitra Savića u mrtvačnici Doma zdravlja u Bratuncu. Ninković i drugi: […]


12. Maja 2015.
Tužilaštvo BiH istaklo je u završnoj riječi da je Deseti diverzantski odred Vojske Republike Srpske (VRS), čiji je pripadnik bio optuženi Aleksandar Cvetković, u junu i julu 1995. učestvovao u napadima na Srebrenicu i pogubljenju nekoliko stotina Srebreni


10. Marta 2015.
Tužilaštvo BiH pozvalo je Vlastimira Golijana i Zorana Goronju, osuđene za učešće u zločinima u Srebrenici, da svjedoče o izjavama datim tokom postupka koji se pred Državnim sudom vodio protiv njih.


27. Januara 2015.
Na suđenju Aleksandru Cvetkoviću, optuženom za genocid u Srebrenici, vještakinja Odbrane osporavala je nalaz vještaka Državnog tužilaštva o identifikaciji tijela osoba s područja Srebrenice.


13. Januara 2015.
Trojica bivših pripadnika Desetog diverzantskog odreda Vojske Republike Srpske (VRS) svjedočila su u korist Aleksandra Cvetkovića, optuženog za učešće u genocidu počinjenom u Srebrenici.


1. Aprila 2014.
U iskazima koji su pročitani u nastavku suđenja Aleksandru Cvetkoviću, optuženom za genocid u Srebrenici, svjedoci Tužilaštva BiH su kazali kako su “utovarali” tijela zatvorenika iz Doma kulture u Pilici.