Grad: Orahovac


26. Augusta 2013.
Na suđenju za genocid počinjen u Srebrenici, svjedok Tužilaštva BiH je rekao da nije želio ići u Petkovce jer je pretpostavljao da bi tamo mogla biti počinjena ubistva kao u Orahovcu, gdje je prethodno bio u julu 1995. godine.


10. Jula 2013.
U nastavku suđenja Franji Pravdiću, optuženom za zločin u Žepču, svjedok Safet Halilović izjavio je pred Kantonalnim sudom u Zenici da su braća Fejzić ubijena dok su kao zarobljenici bili na kopanju rovova.


13. Juna 2013.
Zaštićeni svjedok Tužilaštva RM-269 posvjedočio je na suđenju Ratku Mladiću u Haagu da je, kao pripadnik Vojske Republike Srpske (VRS), u julu 1995. bio u dvjema školama u selima kod Zvornika iz kojih je stotine zarobljenih Muslimana iz Srebrenice odveden


6. Juna 2013.
U nastavku suđenja Ratku Mladiću, zaštićeni svjedok Haškog tužilaštva ispričao je kako je, kao sedmogodišnji dječak, sredinom jula 1995. godine, preživio strijeljanje srebreničkih Bošnjaka, među kojima je bio i njegov otac, u selu Orahovac kod Zvornika.


12. Aprila 2013.
Bivši glavni istražitelj Haškog tužilaštva, Jean-Rene Ruez, opisao je na suđenju Ratku Mladiću kako je otkriveno više lokacija na kojima su, prema optužnici i ranijim presudama Haškog tribunala, srpske snage u julu 1995. godine strijeljale hiljade zaroblj