Grad: Omarska


28. Januara 2015.
Na suđenju za zločine počinjene na području Prijedora, svjedokinja Tužilaštva BiH kazala je da je za ubistvo oca saznala od majke, koja joj je tokom zatočenja u Trnopolju rekla da su joj oca ubile komšije Srbi.


19. Februara 2014.
Bivši šef smjene straže u logoru Omarska Momčilo Gruban tvrdio je na suđenju Radovanu Karadžiću da su on i policajci kojima je komandovao nastojali da pomognu stotinama zatočenih Muslimana “što su više mogli, u okviru svojih ovlašćenja”.


6. Februara 2014.
Zaštićeni svjedok Odbrane KW-426 kazao je na suđenju Radovanu Karadžiću da su zločine u logorima za Bošnjake i Hrvate u Prijedoru 1992. počinile “paravojne formacije koje policija nije bila u stanju spriječiti ni suprotstaviti im se”.


4. Februara 2014.
U nastavku svjedočenja na suđenju Radovanu Karadžiću, Mićo Stanišić tvrdio je da za pritvoreničke logore za Bošnjake i Hrvate u ljeto 1992. nije bila odgovorna policija, već Vojska Republike Srpske (VRS) i opštinski krizni štabovi.


20. Januara 2014.
Svjedočeći u odbranu Radovana Karadžića, bivši policijski čuvar u logoru Omarska Miroslav Kvočka tvrdio je da srpski policajci u ljeto 1992. nisu ugrožavali hiljade Muslimana i Hrvata zatočenih u ovom objektu.