Predmet: Šarić Bruno


27. Marta 2015.
Kantonalno tužilaštvo u Travniku je zatražilo da se osudi Bruno Šarić za ratni zločin počinjen u ovom gradu, dok Odbrana očekuje oslobađajuću presudu. Izricanje presude zakazano je za 7. april.


5. Februara 2015.
Na suđenju Bruni Šariću za zločin počinjen u Travniku, svjedok Odbrane izjavio je pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku da je čuo kako su Aleksu Kostreša odveli pripadnici Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) iz Hercegovine.


16. Januara 2015.
U nastavku suđenja Bruni Šariću, bivšem pripadniku Hrvatskog vijeća obrane (HVO) optuženom za zločine počinjene u Travniku, svjedok Optužbe je kazao da je njegov komšija i radni kolega Aleksa Kostreš odveden iz svog doma, nakon čega ga više nikada nije vi


17. Decembra 2014.
Pred Kantonalnim sudom u Travniku svjedok Midhad Čampara je kazao da otmica Alekse Kostreša, koju su u maju 1992. u centru ovog grada izvršili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO), nije u travničkoj policiji evidentirana sve do kraja 1993. godine.


20. Novembra 2014.
Prva svjedokinja Optužbe na suđenju Bruni Šariću za zločin u Travniku ispričala je kako je optuženi krajem maja 1992. godine odveo njenog supruga Aleksu Kostreša, kojeg više nikada nije vidjela.