Članak

Nepomično tijelo ispred sale

11. Decembra 2015.00:00
Na suđenju Milomiru Vasiću pred Okružnim sudom u Bijeljini, svjedok Optužbe ispričao je da je ispred ulaza u salu bratunačke škole vidio kako, modar i prekriven krvlju, leži Ahmet Huseinović.

This post is also available in: English

Svjedok Meho Salihović je kazao da su on i Huseinović živjeli u istom selu i da su ih 9. maja 1992. godine komšije srpske nacionalnosti i “neki vojnici” uhapsili i odveli u fiskulturnu salu Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

“Kada sam doveden, pred ulazom u salu sam vidio Ahmeta kako leži sav modar i krvav”, prisjetio se svjedok i dodao da je pored nepomičnog tijela Huseinovića vidio nepoznato uniformisano lice sa puškom u ruci.

Salihović je izjavio da ne poznaje optuženog Milomira Vasića, niti je mogao potvrditi da je uniformisano lice koje je vidio bio optuženi.

Prema optužnici, Vasić je 11. maja, kao pripadnik Vojske Republike Srpske (VRS), izveo Huseinovića iz fiskulturne sale i u holu ga ubio hicem iz pištolja.

Na pitanje tužioca zašto je u izjavi koju je dao u januaru 2015. godine, naveo da je ispred sale vidio Milomira Vasića, svjedok je ponovio da optuženog ne zna, niti može reći da je to bio on, već je za njegovo ime čuo od saradnika tužioca.

Kao svjedok Optužbe danas je iskaz dao i Ekrem Gušić, koji je potvrdio da je u fiskulturnoj sali vidio oštećenog Huseinovića, ali da ne zna šta se s njim desilo.

Na pitanje da li je bio izveden da očisti krv ispred fiskulturne sale, svjedok je pojasnio da je on jedino čistio krv sa parketa sale nakon ubistva Mede Delića i njegova dva sina.

Nastavak suđenja je zakazan za 15. januar.

Povezani članci

4. Marta 2016.

Milomir Vasić oslobođen

29. Januara 2016.

Svjedok spominjao osvetu

Boris Sekulić


This post is also available in: English