Članak

Ubijeni bez dugovanja

17. Juna 2015.00:00
U nastavku suđenja Nebojši Lončareviću i Boranu Makiviću pred Okružnim sudom u Banjaluci, svjedokinja Rufija Fatković kazala je da ubijeni Vehbija Mujnović nikom nije dugovao novac.

This post is also available in: English

Fatković je izjavila da je u restoranu “Borac” u Banjaluci, gdje je Mujnović ubijen, nekada prala i peglala stolnjake. Prema njenim riječima, Mujnović nikome nije dugovao novac s obzirom da je njegov restoran dobro radio.

“Bio je bogat. On je pomagao i košarkaškim i fudbalskim klubovima u Banjaluci”, ispričala je Fatkovićeva.

Poslije Mujnovićevog ubistva, kako je rekla svjedokinja Fatković, Centar za socijalni rad joj je dodijelio njegovu kćerku Ines na staranje.

“Poslije nekog vremena javila se Ruža Trninić, koja je kazala da joj je Vehbija ostao dužan 25.000 maraka i tužila je i tražila da joj se vrate pare. Mislim da je to laž. Ja sam, kao Inesin staratelj, dala 4.000 maraka Ruži, a kasnije sam čula da je odustala od tužbe”, rekla je Fatkovićeva.

Lončarević i Makivić, nekadašnji pripadnici Specijalnog odreda policije za posebne namjene Centra službi bezbjednosti (CSB) Banjaluka, optuženi su za ubistvo jednog civila počinjeno 8. jula 1992. godine.

Nastavak suđenja zakazan je za 1. jul.

Goran Obradović


This post is also available in: English