Članak

Potvrđena optužnica protiv Lončarevića i Makivića

1. Decembra 2014.00:00
Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv Nebojše Lončarevića i Borana Makivića kojom ih tereti za ubistvo civila bošnjačke nacionalnosti u Banjoj Luci.

This post is also available in: English

Lončarević i Makivić, nekadašnji pripadnici Specijalnog odreda milicije za posebne namjene Centra službi bezbjednosti Banja Luka, optuženi su za ubistvo jednog civila počinjeno 8. jula 1992. godine.

U optužnici stoji da su Lončarević i Makivić tog dana s još dvije osobe došli do ugostiteljskog objekta u Gundulićevoj ulici u Banjoj Luci, čiji je vlasnik bio Bošnjak.

“Tada su prišli restoranu, a Lončarević je sa vanjske strane restorana prišao vlasniku i sa njim započeo razgovor. Poslije toga, vlasnik je izašao iz restorana, a Makivić je rekao osoblju i gostima da se niko ne udaljava. Potom su optuženi i još jedno uniformisano lice otišli u stan koji se nalazio na spratu iznad restorana. Po ulasku u stan, oštećenog su uveli u spavaću sobu, gdje su mu kroz jastuk prislonjen na glavu iz pištolja ispalili hitac u potiljak”, stoji u optužnici.

Izjašnjenje o krivici za Lončarevića i Makivića zakazano je za 8. decembar.

Povezani članci

Goran Obradović


This post is also available in: English