Članak

Počelo suđenje za ubistva civila u Vrbanji

17. Septembra 2014.00:00
Čitanjem optužnice i iznošenjem uvodnih riječi pred Okružnim sudom u Banjaluci počelo je suđenje Slobodanu Tarandžiću i Dušku Zecu, optuženima za zločine nad civilima u Banjaluci.

This post is also available in: English

Tužiteljka Sanja Guzina je kazala da će saslušanjem svjedoka i izlaganjem materijalnih dokaza Optužba van sumnje dokazati krivicu optuženih za ubistvo jednog civila u naselju Vrbanja u Banjaluci.

U optužnici se navodi da su nekadašnji pripadnici policijske stanice Mejdan u Banjaluci Tarandžić i Zec 22. jula 1993. godine zaustavili civila Sabahudina Ramića.

Kad su ga htjeli legitimisati, kako stoji u optužnici, Ramić je odbio pokazati dokumente i optuženi su mu stavili lisice na ruke, nakon čega je oštećeni pobjegao u obližnji potok Drenovača.

Tarandžić je zatim, kako smatra Okružno tužilaštvo, rekao Zecu da puca u Ramića, što je on učinio, te ranio Ramića, koji je preminuo tog dana u Kliničko-medicinskom centru Banjaluka.

Nenad Balaban, advokat obojice optuženih, rekao je u uvodnoj riječi da je tužilac propustio da navede u optužnici da je prilikom legitimisanja Ramić nanio povrede Tanžariću i da ih je potom gađao kamenjem.

“Obojica optuženih su postupili u skladu sa zakonom koji reguliše upotrebu vatrenog oružja”, istakao je Balaban.

Nastavak suđenja zakazan je za 22. oktobar.

Povezani članci

22. Oktobra 2014.

Ljudski jauk

Goran Obradović


This post is also available in: English