Članak

Optuženi ponovo u bolnici

26. Juna 2014.00:00
Suđenje Ibrahimu Čeči, optuženom za zločine počinjene nad srpskim civilima u sarajevskom naselju Dobrinja, ponovo je odgođeno na neodređno vrijeme zbog njegove bolesti.

This post is also available in: English

Jasmina Begić, predsjedavajuća Sudskog vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu, kazala je da je sudu na klinici rečeno kako je optuženi 10. juna otpušten kao oporavljen.

“Ponovo je u bolnicu smješten 24. juna, pa se suđenje odlaže na neodređeno vrijeme”, rekla je Begić.    

Čečo je 14. maja ove godine primljen na bolničko liječe – See more at: http://www.justice-report.com/bh/sadr%C5%BEaj-%C4%8Dlanci/su%C4%91enje-%C4%8De%C4%8Di-odgo%C4%91eno-na-neodre%C4%91eno#sthash.JOVAqhCD.dpuf

Zbog bolesti optuženog, suđenje je bilo odgođeno na neodređeno vrijeme 5. juna, kada je bilo navedeno da je Čečo primljen u bolnicu 14. maja.

Optužnica tereti Čeču, nekadašnjeg pripadnika Armije BiH (ABiH), za fizičko zlostavljanje civila srpske nacionalnosti u naselju Dobrinja.

Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je presudu kojom je Ibrahim Čečo osuđen na dvije godine zatvora za zločin počinjen u sarajevskom naselju Dobrinja i predmet vratio Kantonalnom sudu u Sarajevu na obnovljeno suđenje.

Albina Sorguč


This post is also available in: English