Članak

Pozivnica: Mediji o suđenju Radovanu Karadžiću

14. Jula 2011.06:10
Velika nam je čast pozvati Vas na promociju publikacije Historija u sjeni senzacije II u izdanju Balkanske istraživačke mreže (BIRN BiH), a uz podršku i saradnju s Fondacijom Konrad Adenauer.

This post is also available in: English

Promocija će biti održana 14. jula 2011. godine u restoranu hotela “Europe” u Sarajevu (Vladislava Škarića 5) od 19:00 do 21:00.

Publikacija, štampana na našem i engleskom jeziku, donosi presjek pisanja medija u BiH, regionu i svijetu tokom prvih godinu dana suđenja Radovanu Karadžiću, optuženom za ratne zločine na području BiH.

U centru monitoringa se nalaze najtiražniji dnevni i sedmični mediji u BiH, regionu i svijetu.Publikaciju su uredili Erna Mačkić, Shiv Sharma Kumar i Faida Rahmanović, a monitoring medija i analize uradili su novinari BIRN-a BiH Aida Alić, Merima Husejnović, Selma Učanbarlić i Denis Džidić, uz veliku pomoć tadašnjih međunarodnih praktikanata u BIRN-u BiH.

Na promociji će govoriti Anisa Sućeska-Vekić, direktorica BIRN-a BiH, direktorica Ureda Fondacije Konrad Adenauer Sabina Wölkner, Radoša Milutinović, dopisnik Bete iz Haaga, zatim Faida Rahmanović, novinarka Sense, te Nerma Jelačić, glasnogovornica Haškog tribunala.

Nadamo se da ćete Vašim prisustvom uveličati ovaj događaj.

    This post is also available in: English