Vijesti


Mejakić i ostali: Naredba o osnivanju logora Omarska 3. Oktobra 2007. Članak Prvi materijalni dokaz Tužilaštva BiH protiv “Prijedorske četvorke” jeste naredba o osnivanju logora Omarska sa potpisom Sime Drljače.
Kravica: Stevanović prekinuo štrajk glađu 3. Oktobra 2007. Članak Pred Odjelom za ratne zločine nastavljeno je iznošenje dokaza Odbrane jedanaestorice optuženih za genocid.
Mihaljević: Uspomene na zločin u Tulicama 3. Oktobra 2007. Članak Tužilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo je postupak protiv osoba koje smatra odgovornim za ometanje rada pravosuđa i otkrivanje identiteta zaštićenog svjedoka na suđenju Zdravku Mihaljeviću.
Alić: Snimak za istoriju 2. Oktobra 2007. Članak Na suđenju Šefiku Aliću, bivšem pripadniku Armije BiH, svjedočio njegov nekadašnji saborac i snimatelj brigade.
Gasal i Kukavica: Negiranje krivice 27. Septembra 2007. Članak Optuženi za zločine počinjene nad Hrvatima na području Bugojna negirali krivicu
Vuković i ostali: Rajko ponovo uhapšen 27. Septembra 2007. Članak Nakon što je pušten da se brani sa slobode, Sudska policija BiH je uhapsila Rajka Vukovića, optuženog za zločine počinjene u Foči.
Glavaš: Istraga u toku 27. Septembra 2007. Članak Prije više od godinu dana Milenko Glavaš je uhapšen, a neposredno nakon toga oslobođen, ali je istraga protiv njega nastavljena.
Kravica: Aplauz za Mladića u Sandićima 27. Septembra 2007. Članak Odbrane na suđenju za genocid u Kravici žele kao svjedoke pozvati haške optuženike.
Kravica: Odgođeno ročište 20. Septembra 2007. Članak Zbog lošeg zdravstvenog stanja jednog od jedanaestorice optuženih, odgođeno je suđenje za genocid u Srebrenici.
Uhapšen Suad Kapić 19. Septembra 2007. Članak U Cazinu uhapšen bivši pripadnik Armije BiH.