Vijesti


Andrun: Svjedoci odbrane opisali logor Gabela 14. Novembra 2006. Članak Bivši pripadnici HVO-a kao svjedoci odbrane Nikole Andruna opisali su logor Gabela kao civilni logor gdje su zatvorenici imali hrane u izobilju i bili slobodni vikendom.
Alić u pritvoru, Kurtović pušten 7. Novembra 2006. Članak Sud Bosne i Hercegovine je osumnjičenom Šefiku Aliću odredio jednomjesečni pritvor, a na slobodu je pustio Zijada Kurtovića.
Ljubičić: Žalba zbog produženja pritvora 7. Novembra 2006. Članak Apelaciono vijeće je razmatralo žalbu branioca Paška Ljubičića na odluku Suda o produženju pritvora, ali odluka još nije saopštena.
Stanković: Završne riječi odbrane 7. Novembra 2006. Članak Odbrana ocijenila dokaze Tužilaštva kao nepouzdane, a izjave svjedoka montirane i vođene emocijama.
Mandić: Odbrana će pozvati za svjedoka Paddy Ashdowna 7. Novembra 2006. Članak I Tužilaštvo i odbrana su na početku suđenja Momčilu Mandiću najavili tok izvođenja dokaza, a uvodnu riječ je iznio i sam optuženi.
Andrun: Dva svjedoka odbrane 6. Novembra 2006. Članak Svjedoci odbrane su pred Sudom BiH govorili o dešavanjima u logoru Gabela ističući da optuženog Nikolu Andruna poznaju samo kao stražara u tom logoru.
Produžen pritvor Todoviću i Raševiću 3. Novembra 2006. Članak Produžen pritvor dvojici haških optuženika koji su početkom oktobra prebačeni u Sarajevo.
Kraj suđenja Radovanu Stankoviću 3. Novembra 2006. Članak Optuženi za ratne zločine u Foči, Sarajevu, srednjoj Bosni, Hercegovini i Bosanskoj Krajini sljedeće sedmice će se naći pred Sudom BiH.
Ukinut pritvor Jadranku Paliji 3. Novembra 2006. Članak Nakon što mu je određen protvor početkom sedmice, Sud BiH je promijenio odluku i ukinuo pritvor ali zabranio osumnjičenom da napušta mjesto boravišta.
Kraj suđenja optuženima za zločine u Ključu i Sanskom mostu 30. Oktobra 2006. Članak Završne riječi na dva suđenja Odjela za ratne zločine pri Sudu Bosne i Hercegovine.