Vijesti


SLJEDEĆE SEDMICE: Početak novog suđenja Neđi Samardžiću 17. Novembra 2006. Članak Naredne sedmice će pred Apelacionim vijećem početi novi pretres protiv Neđe Samardžića, a nastavit će se suđenja Momčilu Mandiću, Nikoli Andrunu, Draganu Damjanoviću i 11orici optuženih za genocid.
Kravica: Izvještaji haških vještaka 16. Novembra 2006. Članak Tužilaštvo BiH će prezentirati izvještaje Richarda Batlera i Deana Manninga, vještaka koji su ispitani u Haškom tribunalu.
Mandić: Svjedoci iz logora Kula 15. Novembra 2006. Članak Četiri nova svjedoka Tužilaštva BiH govorili su o logoru Kula kraj Sarajeva za čiji rad i osnivanje se tereti Momčilo Mandić.
Mejakić i drugi: Odgođena još jedna statusna konferencija 14. Novembra 2006. Članak Zbog bolesti tužioca datum početka suđenje prijedorskoj četvorci još uvijek nepoznat.
Andrun: Svjedoci odbrane opisali logor Gabela 14. Novembra 2006. Članak Bivši pripadnici HVO-a kao svjedoci odbrane Nikole Andruna opisali su logor Gabela kao civilni logor gdje su zatvorenici imali hrane u izobilju i bili slobodni vikendom.
Alić u pritvoru, Kurtović pušten 7. Novembra 2006. Članak Sud Bosne i Hercegovine je osumnjičenom Šefiku Aliću odredio jednomjesečni pritvor, a na slobodu je pustio Zijada Kurtovića.
Ljubičić: Žalba zbog produženja pritvora 7. Novembra 2006. Članak Apelaciono vijeće je razmatralo žalbu branioca Paška Ljubičića na odluku Suda o produženju pritvora, ali odluka još nije saopštena.
Stanković: Završne riječi odbrane 7. Novembra 2006. Članak Odbrana ocijenila dokaze Tužilaštva kao nepouzdane, a izjave svjedoka montirane i vođene emocijama.
Mandić: Odbrana će pozvati za svjedoka Paddy Ashdowna 7. Novembra 2006. Članak I Tužilaštvo i odbrana su na početku suđenja Momčilu Mandiću najavili tok izvođenja dokaza, a uvodnu riječ je iznio i sam optuženi.
Andrun: Dva svjedoka odbrane 6. Novembra 2006. Članak Svjedoci odbrane su pred Sudom BiH govorili o dešavanjima u logoru Gabela ističući da optuženog Nikolu Andruna poznaju samo kao stražara u tom logoru.