Vijesti


MKSJ/ICTY: Krajišniku smanjena kazna za sedam godina 17. Marta 2009. Članak Žalbeno vijeće Tribunala u Haagu djelimično prihvatilo žalbe Momčila Krajišnika i amicusa curiae, te smanjilo kaznu optuženom na 20 godina zatvora.
Bundalo i ostali: Optuženička kolegijalnost 17. Marta 2009. Članak Prvi svjedok Odbrane na suđenju za zločine u Kalinoviku prvooptuženog poznaje iz pritvorske jedinice.
Bastah i ostali: Pregovori u toku 16. Marta 2009. Članak Tužilaštvo BiH i Odbrana Predraga Bastaha kazali da pregovori o sklapanju sporazuma o priznanju krivnje “još uvijek traju”.
Karajić: Na drugoj strani zakona 12. Marta 2009. Članak Trećeg dana svjedočenja optuženi priznao još jednu tačku optužnice, čime je završeno njegovo direktno ispitivanje.
Sljedeće sedmice: Početak još jednog suđenja za genocid 6. Marta 2009. Vijest

Pred Sudom BiH naredne sedmice započet će suđenje zagenocid u Srebrenici, kao i obnovljeno suđenje za zločin počinjen u Jajcu.

Savić: Zaštita svjedoka B 4. Marta 2009. Članak Na suđenju za zločine u Višegradu, Sudsko vijeće donijelo odluku o mjerama zaštite za svjedoka Odbrane.
Karadžić: “Ovaj sud nema pravo da mi sudi” 3. Marta 2009. Članak Radovan Karadžić još jednom odbio da se izjasni o krivici.
Kličković i ostali: Život u paklu 3. Marta 2009. Članak Svjedok Tužilaštva BiH govorio o životu u Bosanskoj Krupi tokom aprila i maja 1992. godine, i kazao da nikada neće zaboraviti ono što se tada dešavalo.
Sljedeće sedmice: Počinje suđenje za zločine u Kuli 27. Februara 2009. Vijest U prvoj sedmici marta 2009. godine pred Sudom BiH počet će suđenje za zločine u Kazneno-popravnom zavodu Kula u Sarajevu.
Podrška “nevino osuđenim” 27. Februara 2009. Vijest Nepravomoćna presuda Suda BiH za zločine počinjene u logoru Vojno i dalje izaziva buru reakcija hrvatskih udruga.