Lice: Mujagić Sulejman


22. Juna 2015.
Federalno tužilaštvo je zatražilo od Vrhovnog suda Federacije BiH da se Sulejmanu Mujagiću izrekne kazna zatvora u dužem trajanju, dok je Odbrana zatražila ukidanje prvostepene presude kojom je osuđen na osam i po godina zatvora za zločine na području Vel


24. Februara 2014.
Kantonalni sud u Bihaću izreći će sutra, 25. februara, presudu Sulejmanu Mujagiću, bivšem pripadniku Narodne odbrane Autonomne pokrajine Zapadna Bosna (NO APZB), optuženom za zločin protiv ratnih zarobljenika počinjen na području Velike Kladuše.


4. Novembra 2013.
U nastavku suđenja pred Kantonalnim sudom u Bihaću, svjedok Optužbe je kazao da je 1995. godine vidio kako Sulejman Mujagić puca u dvojicu ratnih zarobljenika.


9. Oktobra 2013.
Na suđenju Sulejmanu Mujagiću za zločin počinjen u Velikoj Kladuši, svjedok Kantonalnog tužilaštva u Bihaću ispričao je kako je u martu 1995. godine optuženi pucao u zarobljenog pripadnika Armije BiH (ABiH).


2. Oktobra 2013.
Nisvet Ćordić ispričao je na suđenju Sulejmanu Mujagiću pred Kantonalnim sudom u Bihaću kako je u martu 1995. godine ranjen, a njegov saborac ubijen nakon što su ih zarobili pripadnici Narodne odbrane Autonomne pokrajine Zapadna Bosna (NO APZB).