Članak

Uhapšeno 28 osoba, oduzeti droga i oružje

19. Septembra 2017.15:20
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) uhapsilo je 28 osoba koje se sumnjiče za prodavanje droge, a tokom pretresa oduzeto je više kilograma marihuane i heroina, oružje, ali i predmeti koji potiču iz krađa.

Načelnik Uprave za ogranizovani i teški kriminalitet MUP-a RS Darko Ilić, kazao je da se uhapšeni dovode u vezu s trgovinom drogom te da je pretresena 31 lokacija, od toga po jedna u Mrkonjić Gradu i Kozarskoj Dubici te 29 u Banjaluci.

Ilić je pojasnio da je bilo riječ o veoma dobro organizovanoj kriminalnoj grupi u kojoj se tačno znalo ko rukovodi, kako i na koji način prevozi, krije, pakuje i prodaje drogu. On je posebno naglasio da 22 osobe koje su uhapšene nikada nisu imale probleme sa zakonom i ovo im je prvo hapšenje. Međutim, osobe koje su rukovodile ovom grupom poznate su policiji i ranije su hapšene.

“Akcije smo pokrenuli u martu ove godine i odmah smo krenuli s istraživanjem kako bi utvrdili kako su nabavljali i kako distribuirali drogu. Tokom ove akcije policija je oduzela veću količinu droge, ali još nije sve završeno”, pojasnio je Ilić.

Prema njemu, prilikom pretresa osim droge policija je pronašla i određenu količinu robe za koju se sumnja da je ranije ukradena, a krađe su počinili pripadnici ove grupe.

Ilić je dodao da su osumnjičeni drogu prodavali najviše na području Banjaluke, zatim u Prnjavoru, Mrkonjić Gradu i Kozarskoj Dubici.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač je rekao da je pronađeno i oružje.

“U pretresima je policija pronašla i određenu količinu oružja, pa će u narednom periodu biti provjereno da li je to oružje korišteno za izvršenje krivičnih djela. Provjerit će se da li se i osumnjičeni mogu povezati s nekim drugim djelima”, rekao je Lukač.

Iz policije nisu saopštili imena, niti inicijale privedenih osoba, a pojasnili su da će poslije kriminalističke obrade oni biti predani u nadležnost Okružnog tužilaštva u Banjaluci, po čijem je nalogu akcija i izvedena.

 

Goran Obradović