Članak

Prijava protiv tužiteljice Diane Kajmaković

3. Marta 2017.10:33
U Državnom tužilaštvu je formiran predmet na osnovu prijave tužioca Bože Mihajlovića protiv tužiteljice Diane Kajmaković, saopćio je glasnogovornik ove institucije Boris Grubešić.

“U predmetu će se izvršiti provjere sadržaja iz prijave”, naveo je Grubešić i dodao da protiv tužiteljice Kajmaković u ovom trenutku nije pokrenuta istraga.

Kajmaković je tužiteljica Tužilaštva BiH od 2008. godine, a prethodno je bila na funkciji kantonalnog tužioca u Sarajevu.

Božo Mihajlović je jučer, 2. marta, podnio ostavku na mjesto šefa Odjela za organizirani, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH. Protiv njega je u ovoj instituciji donesena naredba o pokretanju istrage zbog nesavjesnog rada u službi.

Mihajlović je jedan od prva četiri tužioca koji su izabrani u Tužilaštvo BiH odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH u januaru 2003., a za rukovodioca Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju imenovan je u martu 2010. godine.


“Objavljivanje ovog teksta je finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State).  Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.“

Džana Brkanić