Audio zapisi

Radio Justice 65 – Uskoro bolji uslovi tužiocima u Zenici

4. Jula 2016.14:04

U još jednom izdanju mjesečnog radio magazina “Lokalno pravosuđe pod lupom”, govorimo o Kantonalnom sudu u Zenici koji se seli u novu zgradu, čime će biti osigurani bolji uslovi za rad tužiteljima.    


U 65. izdanju radio magazina “Lokalno pravosuđe pod lupom”, prenosimo izvještaje sa suđenja za ratne zločine pred lokalnim sudovima u BiH.

IZVJEŠTAJI SA SUĐENJA:

Đogatoviću ponovo šest godina zatvora

Kantonalni sud u Novom Travniku je nakon obnovljenog suđenja osudio Iliju Đogatovića na šest godina zatvora za zločin počinjen u Donjem Vakufu.

Povrede tupim predmetima

Na suđenju za zločine počinjene na području Brčkog, vještak sudske medicine konstatovao je da je većina povreda na oštećenim prouzrokovana tupim predmetima.

Pitanja optuženog Blagojevića

Na suđenju Rajku Blagojeviću, svjedoci Kantonalnog tužilaštva u Zenici kazali su da ih je optuženi ispitivao tokom rata.

Smanjena kazna Branislavu Ninkoviću

Nakon obnovljenog suđenja Branislava Ninkovića Okružni sud u Doboju osudio na 15 mjeseci zatvora za zločin počinjen nad civilima.

Broćilu pet i po godina zatvora

Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu kojom je Marko Broćilo osuđen na pet i po godina zatvora za zločin počinjen na području Odžaka.

FOKUS:
Uskoro bolji uslovi za kantonalne tužioce u Zenici
Uskoro će Kantonalno tužilaštvo u Zenici preseliti u novu zgradu – gradjenu uglavnom sredstvima IPA fondova. To će značiti da će tužioci konačno imati normalne uslove za rad, tvrde iz Kantonalnog tužilaštva u Zenici.

    Srđan Kureljušić