Članak

Gojković fin i kulturan momak

15. Decembra 2015.00:00
Svjedok Odbrane Milkana Gojkovića, optuženog za silovanje u sarajevskom naselju Grbavica, izjavio je da optuženog nikada nije vidio sa Veselinom Vlahovićem zvanim Batko.

This post is also available in: English

Radenko Radan, nekadašnji član Komisije za razmjenu na Grbavici, kazao je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu da je optuženog Gojkovića prvi put vidio na Grbavici u maju ili junu 1992. godine, kada je bio pripadnik Interventnog voda Drugog bataljona Vojske Republike Srpske (VRS).
Svjedok je rekao da je često viđao Gojkovića na Grbavici i uvijek je bio sa svojom djevojkom.
“Svi normalni ljudi su Veselina Vlahovića ‘Batka’ izbjegavali. On se uvijek krio po Grbavici. Nikada ga nisam vidio u društvu sa Gojkovićem”, izjavio je on.
Radan je optuženog opisao kao finog i kulturnog momka koji je svakome pomagao i kojeg nikada nije vidio u problematičnom društvu.
Prema optužnici, Gojković je tokom septembra 1992. godine, kao pripadnik VRS-a, na području naselja Grbavica došao u jednu kuću s osobom pod nadimkom Batko, gdje je silovao jednu žensku osobu.
Sud BiH je osudio Veselina Vlahovića zvanog Batko na 42 godine zatvora zbog zločina počinjenih u sarajevskim naseljima Grbavica, Vraca i Kovačići.
Suđenje će se nastaviti 11. januara, kada će optuženi svjedočiti u svoju korist.

Povezani članci

Emina Dizdarević Tahmiščija


This post is also available in: English