Članak

Optuženi negira da je vidio ubistvo

1. Decembra 2015.00:00
Svjedočeći u svoju korist, optuženi Marko Broćilo pred Okružnim sudom u Doboju negirao je da je 1992. godine ubio staricu Katu Matić.

This post is also available in: English

Optuženi Broćilo je kazao da je bio u grupi sa Miroslavom Pantićem, Ljiljanom Broćilović, Jovanom Popadićem i Dragom Broćilom, koji su se traktorom dovezli do sela Gornja Jošava, u kojem je živjela ubijena starica.

“Ljiljana Broćilović, Jovan Popadić i Drago Broćilo su sišli s traktora. Miroslav je vozio. Mi smo otišli da se okrenemo. Puška je bila u Miroslava. Ja sam krenuo prema ostalima. Miroslav je švrljao oko kuća. Čuo sam pucanj. Nisam vidio šta se desilo. Nisam išao u kuću”, ispričao je Broćilo.

Prema optužnici, Broćilo je u augustu ili septembru 1992. ubio Katu Matić u mjestu Jošava, koje je tada pripadalo opštini Odžak, a danas se nalazi u sastavu opštine Vukosavlje.

On je naveo da prije davanja iskaza u Okružnom tužilaštvu u Doboju 2015. godine nikad prije nije saslušan u vezi sa ubistvom starice. Čuo je da je Miroslava poslije ubistva saslušavala policija i da su ga tada “vješali i tukli”.

Broćilo je kazao da je na saslušanju u Tužilaštvu u Doboju negirao da je bio na licu mjesta kad je ubijena starica zbog prijetnji koje mu je uputio Miroslav Pantić. Kao svjedok Tužilaštva, na ovom suđenju bio je Pantić.

Na današnjem ročištu pročitani su iskazi Mate Blaževića i Ante Udovičića o pronalasku i identifikaciji ubijene Kate Matić.

U iskazima datim u Policijskoj upravi Odžak, Blažević je naveo da je u kanalu u selu Gornja Jošava pronašao ljudske kosti, dok je Udovičić rekao da je kao najbliži srodnik identifikovao ubijenu staricu.

Suđenje se nastavlja 8. decembra.

Povezani članci

Arnes Grbešić


This post is also available in: English