Članak

Bajić i Babić priznali krivicu za zločine u Ključu

13. Maja 2014.00:00
Predrag Bajić i Siniša Babić postigli su sporazum s Kantonalnim tužilaštvom u Bihaću, kojim su priznali krivicu za zločine počinjene u Ključu.

This post is also available in: English

Sudsko vijeće je nakon sklapanja sporazuma o priznanju krivice razdvojilo postupke protiv Bajića i Babića od postupka protiv Nenada Bajića i Mladenka Vrtunića. Sporazum, koji je Kantonalnom sudu u Bihaću dostavljen 9. maja, Sudsko vijeće će razmotriti narednih dana.

Odbrana Nenada Bajića također je istakla da je trenutno u procesu pregovora s Kantonalnim tužilaštvom o postizanju sporazuma o priznanju krivnje. Tužilaštvo je ranije postiglo sporazum i sa Slobodanom Dragićem, koji je osuđen na pet godina zatvora.

Mladenko Vrtunić se obratio Sudskom vijeću kazavši da on nije bio saučesnik u ubistvu dviju žena počinjenom u novembru 1992. godine.

Vrtunić je optužen da je, zajedno s Predragom Bajićem i još jednom osobom, u novembru 1992. godine u naselju Mali Rejzovići (općina Ključ) učestvovao u fizičkom maltretiranju Ale Štrkunića i ubistvu njegove supruge Fatme i njene majke. 

“Nikada nisam bio u kući Ale Štrkunića, niti sam učestvovao u bilo kakvim nečasnim radnjama”, kazao je Vrtunić.

Nastavak suđenja zakazan je za 25. maj.

Dženita Duraković


This post is also available in: English