Članak

Šest svjedoka uzalud došlo

23. Decembra 2013.00:00
Saslušanje šest svjedoka na suđenju za zločine počinjene u Rogatici odgođeno je pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu zbog nedolaska tužioca.

This post is also available in: English

Zinaida Husić, predsjedavajuća Sudskog vijeća, kazala je kako je tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu obavijestio sud da ima drugih obaveza, te da saslušanje šest svjedoka koji su došli na suđenje mora biti odgođeno.

“Tužilac nas je kasno obavijestio pa sud nije imao vremena da sve Odbrane i pozvane svjedoke obavijesti o odgađanju”, rekla je predsjedavajuća Husić.

Ovaj predmet zastupao je tužilac Mirza Hukeljić, koji je u novembru ove godine imenovan u Državno tužilaštvo.  

“Okružno tužilaštvo sada je u specifičnoj situaciji. Otišla su im tri tužioca, a nikog drugog nisu dobili”, kazala je Husić.

Prema optužnici, Dragiša Ćaćić, Milenko Ćaćić i Vojo Motika su, kao pripadnici Vojske Republike Srpske (VRS), 8. augusta 1992. godine u Rogatici u blizini sela Starčići ubili jednu osobu, a dijete ranili.

Suđenje će se nastaviti 3. februara 2014. godine, kada je planirano da se saslušaju svjedoci prvooptuženog i drugooptuženog koji su danas trebali dati iskaze.

Selma Učanbarlić


This post is also available in: English