Članak

Ubistvo sina iz zasjede

4. Decembra 2013.00:00
U nastavku suđenja Neziru Merziću pred Okružnim sudom u Bijeljini, svjedokinja Mara Jokić je ispričala da je njen sin Miodrag 1992. godine ubijen iz zasjede.

This post is also available in: English

Svjedokinja Okružnog tužilaštva u Bijeljini Mara Jokić je rekla da je njen sin u junu 1992. ubijen iz zasjede u okolini Bratunca.

“Vraćajući se kući, Miodrag je, zajedno sa Milovanom Milanovićem i Radomirom Miloševićem, poginuo u selu Glogova 1. juna 1992. godine oko šest sati ujutro, kada je iz zasjede na njihovo auto zapucala grupa ljudi”, kazala je svjedokinja Jokić.

Ona je navela kako joj nije poznato ko je bio u zasjedi i ubio njenog sina, s obzirom da se tada nalazila u Njemačkoj.

Okružno tužilaštvo u Bijeljini tereti nekadašnjeg pripadnika Armije BiH (ABiH) Nezira Merdžića za ubistvo trojice srpskih civila počinjeno u junu 1992. u selu Glogova.

Optužnica Merdžića tereti da je, zajedno sa još desetak pripadnika ABiH, na putu Bratunac – Konjević Polje, iz zasjede pucao na vozilo, prilikom čega su smrtno stradala sva tri putnika koja su se nalazila u automobilu.

Na ovom ročištu je, kao svjedokinja Optužbe, saslušana i Vesna Ivanović, koja je u junu 1992. godine izvršila obdukciju nad tijelom nastradalog Milovana Milanovića. Doktorica Ivanović je potvrdila da je ona sastavila i potpisala zapisnik obdukcije, te da su na tijelu bile vidljive rane.

Nastavak suđenja zakazan je za 23. decembar.

Povezani članci

Boris Sekulić


This post is also available in: English