Članak

Priča za plakanje

16. Septembra 2013.00:00
U nastavku suđenja Asimu Kadiću za zločin počinjen u Visokom, svjedokinja Sretanka Dabić prisjetila se pred Kantonalnim sudom u Zenici kako je optuženi odveo njenu komšinicu.

This post is also available in: English

“Bila sam u dvorištu sa oštećenom, svekrvom i jetrvom kada je došao Kadić. Bio je naoružan, u uniformi, sa nakrivljenom beretkom. Odveo je oštećenu. Ona se uplašila, počela da plače i pitala je: ‘Zašto ja?’ On se obratio mojoj svekrvi koja je vikala kuda je vodi. Rekao je da je vodi samo da je nešto ispita, da će je vratiti i neka se ne sekira”, ispričala je Dabić.

Ona je dodala da je Kadić sat do sat i po vratio oštećenu, kojoj je bila raščupana kosa.

“Obratio se mojoj svekrvi: ‘Eto vidiš da sam je vratio kako sam rekao. Sad ti mogu odvesti kravu i ovu nevjestu’, kazao joj je pokazujući na mene”, prisjetila se Dabić.

Prema njenom iskazu, oštećena je otišla u kuću kod komšinice, gdje su je, kad je otišao optuženi, zatekle ispod stola.

“Jaukala je: ‘Jao meni’, tresla se, vikala da zatvorimo vrata i da je ne damo. Mislili smo da je poludjela. Bila je tu dugo pod stolom. I sutra joj je bilo loše. Kad se malo umirila, ispričala je kakve joj je užasne stvari uradio. Sramota je da se to priča. Plakale smo kada nam je pričala”, navela je Dabić.

Ona je dodala da optuženog nije poznavala prije tog događaja.

Kadića, bivšeg pripadnika Armije BiH (ABiH), optužnica tereti za silovanje.

Nastavak suđenja zakazan je za 8. oktobar.

Povezani članci

Dženana Sivac


This post is also available in: English