Članak

Lokalno pravosuđe – Smajić: Iznošenje materijalnih dokaza

20. Oktobra 2010.00:00
U nastavku suđenja Izetu Smajiću, pred Kantonalnim sudom u Tuzli prezentovani su materijalni dokazi kojima se dovodi u pitanje iskaz jednog svjedoka Optužbe.

This post is also available in: English

Sudsko vijeće je saopćilo da je dobilo dopis u kojem stoji da, prema knjigama o raskidu radnog odnosa firme “Autosaobraćaj” d.d. Tuzla, Dragiša Maksimović nije dolazio na posao u tu firmu od 12. maja 1992. godine.  

Maksimović je jedan od svjedoka Optužbe na suđenju Izetu Smajiću.

Smajića optužnica tereti da je, kao pripadnik samostalne čete rezervne policije “Mosnik”, 15. maja 1992. godine u Tuzli, prilikom izlaska kolone Jugoslovenske narodne armije (JNA) iz kasarne “Husinska buna”, pucao u usta ranjenom vojniku Radovanu Krstiću.

Maksimović, radni kolega optuženog Izeta Smajića, u ranijem svjedočenju je kazao da je nakon 15. maja 1992. godine “na radnom mjestu čuo kako se Izet Smajić hvali da je pucao u usta jednog vojnika”.

Na zahtjev tužiteljice Dijane Kovačević, na sljedeće ročište pozvane su ovlaštene osobe “Autosaobraćaja” d.d., koje će pojasniti tadašnju “šiht listu” za 15. i 16. maj 1992. godine.

I pored protivljenja Smajićeve Odbrane, Sud će na sljedećem ročištu – 19. novembra 2010. – saslušati i Blagoja Ljubojevića iz Bijeljine.

A.H.

This post is also available in: English