Vijesti


Muž Jasmine Horo dobio 30.000 maraka nasljedstva 25. Maja 2018. Članak Na suđenju za zloupotrebe u sarajevskoj Općini Novi Grad, svjedok Odbrane je kazao da je mužu Jasmine Horo isplatio novac kao pripadajući dio diobe zajedničke imovine.
Obilježeno stradanje civila u Bradini 25. Maja 2018. Članak Polaganjem cvijeća i služenjem liturgije u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bradini kod Konjica obilježeno je 26 godina od stradanja 40 civila srpske nacionalnosti.
REKOM planira početi s radom 2022. godine 24. Maja 2018. Članak Koalicija koja se zalaže za osnivanje REKOM-ove komisije za utvrđivanje činjenica o ratovima iz 90-ih godina prošlog stoljeća objavila je kako planira da ovo međuregionalno tijelo počne s radom 2022. godine.
Karagić: Optuženi nazvao sudiju “korumpiranim” 24. Maja 2018. Članak Iznoseći žalbu na presudu kojom je Slobodan Karagić osuđen na 12 godina zatvora za zločine u Doboju, njegovi advokati zatražili su ukidanje presude i održavanje novog suđenja.
Odbrana negirala da je Simatović bio komandant “Crvenih beretki” 24. Maja 2018. Članak Na suđenju za zločine u BiH i Hrvatskoj, Odbrana je pokušala dokazati da Franko Simatović Frenki 1995. godine nije bio komandant “Crvenih beretki”.
Organizatorica “Zimzograda” nije osjetila ugroženost zbog prijetećeg statusa 24. Maja 2018. Članak Svjedočeći na prvom suđenju za terorizam u Banjoj Luci, vlasnica firme “Mint” i organizatorica “Zimzograda” rekla je da nakon čitanja statusa optuženog Milana Macure na “Instagramu” nije osjetila ličnu ugroženost.
Branilac Crnalić otkazao punomoć Čauševiću 24. Maja 2018. Članak Suđenje bivšem direktoru Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) odgođeno je nakon što je branilac Asim Crnalić otkazao punomoć za zastupanje optuženom Kemalu Čauševiću.
Evropski sud odlučuje o deportacijama Bošnjaka iz Crne Gore 23. Maja 2018. Članak Evropski sud za ljudska prava uskoro će odlučiti da li postoji pravna osnova za tužbu protiv Crne Gore u predmetu koji se odnosi na ratne deportacije 82 bošnjačke izbjeglice, koje su kasnije ubijene.
Novac pronađen u Kulenovićevom zadnjem desnom džepu 23. Maja 2018. Članak Na suđenju šefu regionalnog ureda Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) zbog primanja dara, svjedočila su službena lica koja su pronašla novac tokom hapšenja optuženog Nedima Kulenovića.
Stanišić i Simatović: Crvene beretke “štitile nacionalnu bezbjednost Srbije” 23. Maja 2018. Članak Odbrana u Haškom procesu protiv Jovice Stanišića i Franka Simatovića Frenkija sugerisala je da su “Crvene beretke” djelovale na zaštiti nacionalne bezbjednosti Srbije, što je potvrdio i bivši pripadnik te jedinice svjedok RFJ-150. “Crvene beretke” Službe državne bezbjednosti (SDB) Srbije djelovale su, kako je rekao svjedok, “gdje zatreba za zaštitu države i naroda, da li u državi ili van nje – nije bilo važno, tako su nas učili”.