Vijesti


Miroslav Janjić: “Nema pravde za srpske žrtve” 30. Novembra 2018. Članak Oslobađajuća pravosnažna presuda Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću, koji su bili optuženi za ubistvo srpskih zarobljenika u Srebrenici i Bratuncu, podijelila je mišljenje javnosti u Bosni i Hercegovini.
LIVE BLOG: Presuda Naseru Oriću 30. Novembra 2018. Članak Iz minute u minutu na live blogu možete pročitati najnovije informacije vezane za presudu Naseru Oriću i Sabahudinu Muhiću pred Sudom Bosne i Hercegovine. Naši novinari danas u Sarajevu i Banjaluci prate izricanje presude i reakcije na presudu.
Djeca migranata u Bihaću uskoro kreću u školu 30. Novembra 2018. Članak Djeca migranti, koji trenutno borave u Bihaću, trebala bi uskoro sjesti u školske klupe.
Miletić: Pročitana optužnica – tužilac bez dokaza 29. Novembra 2018. Članak Suđenje sutkinji Suda BiH Azri Miletić za primanje dara počelo je čitanjem optužnice pred Općinskim sudom u Sarajevu.
Suđenje specijalcima u Banjoj Luci: Svjedoci šutjeli, Kuzmić kažnjen sa 5.000 maraka 29. Novembra 2018. Članak Svjedoci Republičkog tužilaštva Republike Srpske (RS) Goran Janjuz i Danijel Kuzmić danas su na ponovljenom suđenju pripadnicima specijalne jedinice policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS-a šutjeli na sva pitanja tužioca i sudije.
Vrijeme migracija: Izbjeglice u objektivu bihaćke učiteljice (FOTO) 29. Novembra 2018. Članak Grupe migranata u Bihaću prvo su počele prolaziti pored kuće učiteljice Lejle Samardžić, a onda su ušetali i u kadrove njenih fotografija, iz čega je nastao cijeli serijal fotografija “Vrijeme migracija”, koje svakodnevno objavljuje na svom Twitter profilu koji prati više od 2.000 ljudi. Kuća Lejle Samardžić nalazi se na putu između centra grada i […]
Turskom državljaninu Ozeru Ozsarayu određene mjere zabrane 29. Novembra 2018. Članak Sud Bosne i Hercegovine odredio je turskom državljaninu Ozeru Ozsarayu mjeru zabrane napuštanja Kantona Sarajevo i oduzimanja pasoša dok se ne odluči o zahtjevu za izručenje Turskoj.
Nagodbu s “Glasom Srpske” dogovarao Hajro Lagumdžija 29. Novembra 2018. Članak Na suđenju za zloupotrebu položaja u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO), svjedok Odbrane je kazao da je firma “Glas Srpske – Grafika” potpisala sporazum o vansudskom poravnanju s tadašnjim pomoćnikom direktora UIO-a Hajrom Lagumdžijom.
Goran Sarić pravosnažno oslobođen krivice za genocid 29. Novembra 2018. Članak Apelaciono vijeće Suda BiH pravosnažno je oslobodilo bivšeg komanadanta Specijalne brigade policije Gorana Sarića krivice za genocid počinjen u Srebrenici u julu 1995. godine, saznaje Balkanska istraživačka mreža Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).
Radeljaš i ostali: Suđenje odgođeno zbog bolesti Kapetanovića 29. Novembra 2018. Članak Zbog bolesti optuženog Nedžada Kapetanovića odgođeno je suđenje za zloupotrebe položaja u sarajevskoj Općini Novi Grad.