Vijesti


Stanković i dalje u bijegu 1. Juna 2007. Članak Bijeg Radovana Stankovića iz zatvora u Foči još uvijek nije razjašnjen niti postoje bilo kakve indicije o tome gdje bi on trenutno mogao biti. Ipak, prema saopćenjima policije Republike Srpske, potraga se nastavlja.
Božić i ostali: Radna obaveza sakupljanje tijela ubijenih 28. Maja 2007. Članak Tužilaštvo i Odbrane nastavili su sa ispitivanjem svjedoka koji tvrdi da je učestvovao u prikupljanju tijela ubijenih Bošnjaka ispred škole u Bratuncu u julu 1995. godine.
SLJEDEĆE SEDMICE: Izjašnjenje o krivnji Zijada Kurtovića 25. Maja 2007. Članak Naredne sedmice pred Odjelom za ratne zločine Suda BiH o navodima optužnice bi se trebao izjasniti Zijad Kurtović, pojavit će se prvi svjedoci na suđenju Pašku Ljubičiću, a bit će nastavljeno još šest suđenja.
Samardžija: Poništena prvostepena presuda 25. Maja 2007. Članak Apelaciono vijeće donijelo je još jednu odluku o ukidanju presude prvostepenog Vijeća i pokretanju novog postupka.
Radovan Stanković pobjegao iz zatvora u Foči 25. Maja 2007. Članak Radovan Stanković, osuđen na 20 godina zatvora za ratni zločin u Foči, pobjegao je iz Kazneno-popravnog doma u Foči.
Mejakić i ostali: Pomaganje logorašima 24. Maja 2007. Članak Odgovarajući na pitanja branilaca, Kerim Mešanović je drugog dana svjedočenja ispričao kako mu je prvooptuženi više puta pomogao dok je bio u logoru Omarska.
Jednomjesečni pritvor osumnjičenima za zločin u Bratuncu 24. Maja 2007. Članak Sud BiH je izrekao mjeru pritvora dvojici osumnjičenih, a Tužilaštvu naredbu da u roku od mjesec dana okonča istragu.
Ramić: Policijska saznanja 23. Maja 2007. Članak Dvojica bivših policajaca iz Visokog svjedočila su u korist Niseta Ramića.
Braća Damjanović: Završen dokazni postupak 17. Maja 2007. Članak Saslušanjem posljednjeg dodatnog svjedoka Tužilaštva, okončan je dokazni postupak protiv braće Damjanović.
Alić: Ključni videodokazi 11. Maja 2007. Članak Pred Odjelom za ratne zločine Suda BiH počeo je glavni pretres protiv Šefika Alića, bivšeg pripadnika bataljona “Hamze” V korpusa Armije BiH, a prvi svjedoci su najavljeni za 18. maj.