Vijesti


Kravica: Aplauz za Mladića u Sandićima 27. Septembra 2007. Članak Odbrane na suđenju za genocid u Kravici žele kao svjedoke pozvati haške optuženike.
Kravica: Odgođeno ročište 20. Septembra 2007. Članak Zbog lošeg zdravstvenog stanja jednog od jedanaestorice optuženih, odgođeno je suđenje za genocid u Srebrenici.
Uhapšen Suad Kapić 19. Septembra 2007. Članak U Cazinu uhapšen bivši pripadnik Armije BiH.
Lučić: Šest godina zatvora za zločine u Kreševu 19. Septembra 2007. Članak Sudsko vijeće proglasilo je Krešu Lučića krivim po tri od četiri tačke optužnice koje su ga teretile za zločine počinjene na području općine Kreševo u toku 1993. godine.
Upitno ispunjenje zahtjeva štrajkača 13. Septembra 2007. Članak Odluka Ustavnog suda dovodi u pitanje ispunjenje zahtjeva optuženika koji tri dana štrajkuju glađu.
Radić i ostali: Dani strave i užasa u logoru Vojno 6. Septembra 2007. Članak Svjedokinja Tužilaštva prisjetila se pokušajâ silovanja koje je kao zatočenica pretrpjela u logoru Vojno.
Palija: Svjedokinja prepoznala optuženog u sudnici 5. Septembra 2007. Članak Prepoznavši ga u sudnici, svjedokinja Tužilaštva je optuženog opisala kao čovjeka kojeg su se drugi plašili.
ICTY: Ali Hamad će protiv Delića svjedočiti u Sarajevu 5. Septembra 2007. Članak Na zahtjev Haškog tužilaštva, ročište na kojem će bivši pripadnik jedinice “El Mudžahid” svjedočiti protiv Rasima Delića bit će održano u Sarajevu krajem ove sedmice.
Vuković i ostali: Odlučivanje o produženju pritvora 4. Septembra 2007. Članak Sud BiH je saslušao argumente za i protiv produženja pritvora braći Vuković. Odluka će biti naknadno saopćena.
SLJEDEĆE SEDMICE: Još jedna presuda za Višegrad 31. Augusta 2007. Članak Naredne sedmice pred sudijama Odjela za ratne zločine pojavit će se 25 optuženih.