Vijesti


Bastah i ostali: Pozivi na razgovore 8. Juna 2009. Članak Svjedok Odbrane kazao kako mu nije poznato da su Bošnjaci privođeni u policijsku stanicu u Vlasenici tokom 1992. godine.
Korićanske stijene: Galama i pucnji 8. Juna 2009. Članak Bivši putnici u konvoju za Travnik kazali da su tek po dolasku u taj grad saznali za ubistva drugih civila iz istog konvoja na Korićanskim stijenama.
Određen pritvor Željku Ivanoviću 6. Juna 2009. Članak Državni sud odredio jednomjesečni pritvor osumnjičenom za genocid počinjen u Srebrenici.
Karadžić: Bildt smatra da nema potrebe da svjedoči 3. Juna 2009. Članak Nekadašnji Visoki predstavnik za BiH odbio zahtjev Radovana Karadžića da svjedoči o navodnom sporazumu optuženog s Richardom Holbrookeom.
Interpol razmatra zahtjev za crvenim potjernicama 3. Juna 2009. Članak Interpol još uvijek nije donio odluku o raspisivanju crvenih potjernica protiv državljana BiH.
Kličković i ostali: Osumnjičeni na klupi za svjedoke 2. Juna 2009. Članak Pred Sudom BiH na suđenju za zločine u Bosanskoj Krupi, u korist Odbranâ optuženih svjedočio Miroslav Vještica, jedan od osumnjičenih za zločine u istom gradu.
Karajić: Stanje sužene svijesti 28. Maja 2009. Članak Vještak neuropsihijatar kazao da je optuženi u vrijeme ubistva Amira Karajića bio u stanju povišenog afekta i sužene svijesti.
Bundalo i ostali: Dominantni skriptor 28. Maja 2009. Članak Vještak Đorđislava Aškrabe kazao da je trećeoptuženi ispisao imena osoba koje su početkom augusta 1992. godine odvedene iz logora “Barutni magacin” i potom ubijene.
Lalović i Škiljević: Batine čuvara 28. Maja 2009. Članak Bivši zatočenik s Kule govorio o dešavanjima u tom zatvoru, gdje je proveo više od godinu dana.
Bastah i ostali: Haos u gradu 28. Maja 2009. Članak Dvojica svjedoka Odbrane Predraga Bastaha govorila o aktivnostima i zaduženjima aktivne i rezervne policije 1992. godine u Vlasenici.