Vijesti


Handžić: Ponovo odgođena odluka o sporazumu 12. Maja 2011. Članak Sud BiH ponovo je odgodio donošenje odluke o sporazumu o priznanju krivice za zločine u Bugojnu, koji je optuženi Enes Handžić postigao s Tužilaštvom BiH, kako bi određene informacije u vezi sa priznanjem krivice bile upotpunjene.
Dronjak: Udarac iz revolta 12. Maja 2011. Članak Svjedok Tužilaštva BiH na suđenju Ratku Dronjku, optuženom za zločine počinjene na području Drvara, ispričao je kako ga je optuženi jednom udario u lice.
Lalović: Užasno iživljavanje 12. Maja 2011. Članak Zaštićena svjedokinja Tužilaštva BiH na suđenju Slavku Laloviću, optuženom za zločine u Kalinoviku, ispričala je da su je dvojica vojnika silovali u Osnovnoj školi “Miladin Radojević”.
Tomić i Josić: Preslušavanje iskaza svjedoka 10. Maja 2011. Članak Na obnovljenom suđenju za zločine počinjene na području Zvornika, Apelaciono vijeće Suda BiH započelo je preslušavanje iskaza svjedoka Optužbe datih u prvostepenom postupku.
Karajić: Počelo obnovljeno suđenje 10. Maja 2011. Članak Preslušavanjem iskaza svjedoka iz prvostepenog postupka, pred Apelacionim vijećem Suda BiH počelo je obnovljeno suđenje Sulji Karajiću, optuženom za zločine počinjene na području Bihaća.
Lokalno pravosuđe – Gušo i Suljagić: Zarobljenik u modricama 10. Maja 2011. Članak U nastavku suđenja Nusretu Guši i Mirsadu Suljagiću za zločine u Brčkom, svjedok Tužilaštva je potvrdio da je zarobljeni pripadnik Vojske Republike Srpske (VRS) Branko Radenković imao modrice i otok na licu kada ga je vidio u pritvoru u Maoči (opština Brč
Lokalno pravosuđe – Tanasić i Boroja: Jauci ispred stanice 10. Maja 2011. Članak Na suđenju Nenadu Tanasiću i Tihomiru Boroji pred Okružnim sudom u Banjoj Luci, svjedok Odbrane kazao je kako je u septembru 1995. godine vidio dvojicu policajaca kako stavljaju muškarca u bijeli golf, ali je dodao kako na tom čovjeku “nije bilo povreda”.
Karadžić: Brojni dokumenti iz Venecuele 10. Maja 2011. Članak Na statusnoj konferenciji pred Haškim tribunalom, predstavnici Republike Venecuele obavezali su se da će u roku od tri do pet mjeseci dostaviti Radovanu Karadžiću dokumente koji se odnose na aktivnosti bivšeg ambasadora te zemlje pri Ujedinjenim nacijama
Perić i ostali: Nezaboravni 25. juni 10. Maja 2011. Članak U nastavku suđenja četvorici optuženih za zločine počinjene u Kalinoviku, svjedokinja Tužilaštva BiH je kazala da njen suprug i svekar nisu preživjeli zatočenje u Barutnom magacinu (općina Kalinovik).
Kos i ostali: Djevojka među ubijenim Srebreničanima 10. Maja 2011. Članak Dubravko Čampara, tužilac Tužilaštva BiH, na suđenju za genocid u Srebrenici pročitao je izjavu koju je Ljubo Ivanić dao tokom istrage, a u kojoj stoji da su zarobljene Srebreničane u Domu kulture u Pilici (općina Zvornik) pobili policajci i vojnici.