Lice: Popović Velimir


11. Aprila 2014.
Okružni sud u Bijeljini osudio je Velimira Popovića zvanog Vela na pet godina zatvora zbog fizičkog i psihičkog maltretiranja ratnih zarobljenika 1992. u logorima Stari i Novi Ugljevik.


7. Marta 2014.
Na suđenju pred Okružnim sudom u Bijeljini za zločine počinjene u ugljevičkim logorima, vještakinja medicinske struke je kazala da Stjepan Mrkić ne može biti pozvan da svjedoči s obzirom da boluje od posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP).


29. Januara 2014.
Svjedok Odbrane Rado Stevanović izjavio je na suđenju za zločine počinjene u Ugljeviku da optuženi Oliver Rodić ni jednog momenta nije bio u dodiru sa zarobljenicima koji su na Majevici bili raspoređeni po radnom zadatku.


2. Decembra 2013.
U nastavku suđenja za zločine počinjene u Ugljeviku, svjedok Odbrane Tomislav Tomić je rekao da optuženi Velimir Popović nije obezbjeđivao ugljevičku osnovnu školu u kojoj su se nalazili zarobljenici, niti je komunicirao s njima.


20. Septembra 2013.
Na suđenju za zločin počinjen u Ugljeviku, svjedok Muhamed Husejdić je ustvrdio da mu je optuženi Ostoja Minić pomogao da pobjegne iz škole u kojoj je bio zarobljen i vrati se svojoj kući u Teočak.