Članak

Suđenje za milionske zloupotrebe odgođeno zbog porođaja optuženih

28. Augusta 2019.14:35
Suđenje optuženima za višemilionsku zloupotrebu u vezi s građevinskim zemljištem u Banjaluci odgođeno je danas u Okružnom sudu na neodređeno vrijeme i to na zahtjev advokata odbrane.

Advokati su tražili medicinsko vještačenje, jer su se u međuvremenu porodile optužene Željka Milinović i Doris Kremenović, pa nije poznato kada će one biti sposobne za nastavak suđenja.

Osim dvije optužene, dijete je u međuvremenu dobio i optuženi Dragan Grulović.

U postupku za višemilionske zloupotrebe položaja sudi se Aleksandru Deuriću, Draganu Gruloviću, Željki Milinović i Doris Kremenović.

Deurić, kao pomoćnik direktora za osnivanje i održavanje katastra nepokretnosti Geodetske uprave Republike Srpske (GU RS), i Grulović, kao šef područne jedinice GU-a Banjaluka, terete se da su zloupotrebom službenog položaja oštetili Grad Banjaluku za najmanje sedam miliona konvertibilnih maraka (KM).

Deurić i Grulović se terete za zloupotrebe službenog položaja u više predmeta koji su bili u nadležnosti Geodetske uprave RS-a, a među kojima se posebno izdvajaju slučajevi “Građa” i “Naš dom”, gdje je Grad Banjaluka oštećen za milionske iznose.

Goran Obradović