Članak

Potvrđena nova optužnica u predmetu “Kurir”

11. Juna 2018.16:08
Sarajevsko Kantonalno tužilaštvo podiglo je novu optužnicu protiv Ismeta Hamzića, Mirsade Alić, Pere Vukovića, Zaima Spahovića, Tanje Jović i Milene Rajić zbog nelegalnih radnji kojima su izdejstvovali nezakonite presude pred Općinskim sudom Sarajevo.

Hamzić, Alić, Vuković, Spahović, Jović i Rajić se terete da su od 2010. do 2016. godine, kao organizirana kriminalna grupa, nezakonito knjižili imovinu na području Kantona Sarajevo.

Advokat Ismet Hamzić se tereti da je izdejstvovao donošenje nezakonitih presuda za stjecanje prava vlasništva nad nekretninama i to na način da su predmeti dodjeljivani sutkinji Mileni Rajić. Sutkinja je kršenjem zakona donosila presude u korist Hamzićevih klijenata, navodi se u optužnici, koja je proslijeđena na potvrđivanje.

Hamzić i ostali se terete za krivična djela organiziranog kriminala u vezi sa zloupotrebom položaja, krivotvorenjem službene isprave, davanjem i primanjem dara i drugih oblika koristi, te u slučaju Milene Rajić da je kao sutkinja kršila zakon.

Suđenje u predmetu “Kurir” je počelo krajem prošle godine.

 

Elameri Škrgić Mikulić