Članak

Advokat Konjić u bolnici, odgođeno suđenje Durakoviću

30. Maja 2018.11:37
Suđenje Besimu Durakoviću, Šefiku Hodžiću, Ahmetu Bajriću i Osmanu Džafiću za zloupotrebu položaja u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Tuzla odgođeno je zbog zdravstvenog stanja advokata Rifata Konjića.

Damir Arnautović, sudija Općinskog suda u Tuzli, kazao je da se Konjić nalazi u bolnici u Sarajevu, te da optuženi Džafić nije želio zamjenu u ovom predmetu, nego je isključivo tražio da ga zastupa Konjić.

Nastavak suđenja je zakazan za 11. juni ove godine.

Suđenje Durakoviću, Hodžiću, Bajriću i Džafiću je bilo prolongirano na mjesec dana i u martu ove godine, kada je u tuzlanskoj bolnici operisan Duraković.

Duraković je optužen da je pogodovao jednom autoservisu da od 2008. dobija poslove sa Kantonalnom upravom, što je nastavio i u 2010. i 2011., iako autoservis nije ispunjavao uslove jer nije platio poreske obaveze.

On je optužen kao bivši direktor Kantonalne uprave, Hodžić kao referent u Upravi, Džafić kao inspektor, a Bajrić kao vlasnik automehaničarske radnje.

Durakoviću stavljaju na teret i nezakonitosti u firmi “Tri točka”, a koje se odnose na prodaju starog željeza i lima, gdje je pribavljena imovinska korist od 6.000 KM. Durakoviću i Hodžiću se stavlja na teret da su, nakon što su saznali da se provodi istraga, organizovali zamjenu dijelova na vozilima inspekcije kako bi prikrili vrijeme proizvodnje i otežali dokazivanje krivičnog djela.

 

Samir Karić