Članak

Zatražene mjere zabrane za osumnjičenog Pavića

30. Oktobra 2017.14:29
Tužilaštvo BiH predložilo je da Sretku Paviću, osumnjičenom za ratni zločin počinjen na području opštine Prijedor, budu određene mjere zabrane kretanja, kontaktiranja sa svjedocima, kao i da mu se oduzmu putne i lične isprave.

Sedin Idrizović, tužilac Tužilaštva BiH, kazao je da su svi saslušani svjedoci potvrdili učešće osumnjičenog Pavića u zločinu protiv čovječnosti koji se dogodio na području opštine Prijedor, a što potvrđuje i materijalna dokumentacija.

“Smatramo da je osumnjičeni u ovom trenutku svjestan šta mu se sve stavlja na teret i iz tog razloga postoji bojazan da bi mogao da pokuša bjekstvo, kao i da utiče na svjedoke s kojima živi na istom području”, objasnio je tužilac Idrizović.

Pavić je osumnjičen za ubistvo pet osoba bošnjačke nacionalnosti na području Prijedora, kao i za masovno hapšenje civila u selima Čarakovo i Hambarine, te zbog odvođenja u logore Keraterm, Omarska i Trnoplje.

Branilac Branko Dakić je kazao da je zahtjev Tužilaštva BiH o određivanju mjera Paviću neosnovan i paušalan, bez argumenata.

“Časni Sude, moj branjenik nema dvojno državljanstvo, a na stalnom je liječenju u Banjoj Luci, tako da nema bojazni da bi mogao negdje pobjeći. Što se tiče svjedoka, izjave odavno postoje, a osumnjičeni je do sada pokazao visoki nivo discipline u saradnji s Tužilaštvom”, objasnio je Dakić.

Sud BiH će odluku donijeti naknadno.

Dragana Erjavec