Vidio pretučenog Blagovčanina

3. Februara 2016.00:00
Na suđenju za zločine počinjene u Sarajevu, svjedok Odbrane se prisjetio kako je u vojnom štabu vidio pretučenog Mladena Blagovčanina.

This post is also available in: English

Sakib Kustura je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu kazao da je oštećenog Blagovčanina, koga je poznavao odranije, jedne prilike u ratu vidio u štabu da leži pretučen.

“Kada sam došao u štab, s lijeve strane je ležao Blagovčanin, ječi… Bio je prebijen, ali ne mogu reći ko ga je prebio”, izjavio je svjedok Kustura i dodao da mu je komandant Murat Komarica rekao da Blagovčanina odveze u Vojnu policiju.

Svjedok je kazao da je pitao Blagovčanina šta je bilo, a da mu je on odgovorio da je pao niz stepenice.

“Jedne prilike, zajedno sam bio s Blagovčaninom kada smo sreli Marija Frimela i oni su se tu nešto porječkali, i poslije toga su nastale ove tužbe”, dodao je Kustura, koji je ranije svjedočio na poziv Optužbe.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu tereti Frimela da je u sarajevskom naselju Hrasno, kao komandant odreda “Ivan Krndelj” Armije Bosne i Hercegovine (ABiH), početkom oktobra 1992. nezakonito privodio te fizički i psihički zlostavljao osobe srpske nacionalnosti.

Suđenje će se nastaviti 2. marta.

Povezani članci

Emina Dizdarević Tahmiščija


This post is also available in: English