Članak

Optuženi imao povredu ramena

19. Juna 2015.00:00
Na suđenju za zločin počinjen u sarajevskom naselju Hrasno, svjedok Odbrane je kazao da je optuženi Mario Frimel u ljeto 1992. godine imao povredu na ramenu, zbog čega se nije mogao baviti nikakvim fizičkim radom ili bilo koga tući.

This post is also available in: English

Svjedok Adnan Dizdar je kao hirurg u ljeto 1992. godine previjao optuženog Marija Frimela zbog povrede ramena.

“Sve povrede ramena traju duži vremenski period. One onemogućuju čovjeka da se bavi fizičkim radom. Prostrelne rane traju par mjeseci”, pojasnio je Dizdar, istaknuvši da je Frimel bio povrijeđen u prvoj godini ratnih dešavanja.

Prema njegovim riječima, previjanje je radio u Frimelovoj kancelariji na Trgu heroja u zgradi INA-e.

“Moja ratna sjećanja su jako ružna, zbog toga što su krvava, nastojim da te povrede zaboravim. (…). To svjesno radim i ne mogu vam potvrditi svaki datum”, kazao je Dizdar.

Na pitanje Odbrane da li bi se osoba koja ima povredu ramena mogla tući, svjedok je odgovorio negativno.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu je Frimela optužilo da je u sarajevskom naselju Hrasno, kao komandant odreda “Ivan Krndelj” Armije BiH (ABiH), početkom oktobra 1992. nezakonito privodio te fizički i psihički zlostavljao osobe srpske nacionalnosti.

Odgovarajući na unakrsno pitanje Optužbe da li postoji mogućnost da je optuženog previjao i u oktobru 1992. godine, svjedok je istaknuo da je moguće jer je trajalo nekoliko mjeseci.

Nastavak suđenja zakazan je za 29. septembar.

Povezani članci

Albina Sorguč


This post is also available in: English