Članak

Suđenje Sadikoviću odgođeno četvrti put

2. Jula 2014.00:00
Suđenje Azeminu Sadikoviću za zločin počinjen na području Hadžića odgođeno je po četvrti put pred Kantonalnim sudom u Sarajevu zbog nedolaska svjedoka Odbrane.

This post is also available in: English

Novica Milošević, Said Rizvić i Salkan Halvadžija trebali su svjedočiti u korist Sadikovića, koji je optužen da je, kao pripadnik oružanih snaga Republike BiH, u maju 1992. godine u selu Kasatići ubio četiri civila srpske nacionalnosti.

Jasenko Ružić, predsjedavajući Vijeća Kantonalnog suda u Sarajevu, rekao je da je Odbrana stupila u kontakt sa svjedokom Novicom Miloševićem i da je on izrazio strah od dolaska na suđenje u Sarajevo.

“Odbrana će ponovo kontaktirati ovog svjedoka. Svjedok Said Rizvić živi u Zagrebu i državljanin je Hrvatske, i on je izjavio da bi dolaskom na sud trošio svoje vrijeme. Ovaj  svjedok će biti pozvan ponovo”, kazao je Ružić.

On je dodao da treći svjedok Salkan Halvadžija živi u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i da postoji mogućnost da u septembru dođe u BiH. Ukoliko ne dođe, Odbrana je najavila da će odustati od ovog svjedoka.

Novo ročište zakazano je za 3. oktobar.           

Albina Sorguč


This post is also available in: English