Članak

Vrtunić nije pravio probleme

1. Jula 2014.00:00
U nastavku suđenja Mladenku Vrtuniću pred Kantonalnim sudom u Bihaću, svjedok Odbrane Milutin Babić rekao je da optuženi “nevin leži u zatvoru”.

This post is also available in: English

Svjedok Babić je rekao da je tokom boravka u Kazneno-popravnom zavodu Luke u Bihaću ove godine upoznao Predraga Bajića, koji mu je tokom šetnje u zatvorskoj jedinici pričao o slučaju Mladenka Vrtunića.

“Bajić mi je rekao kako su, uz njega, bila još dvojica koja su počinila ovaj zločin, a da Mladenko Vrtunić leži nevin u zatvoru. Kako Bajić nema priliku – jer je pokušavao i pisao sudu, ali nije uspio reći istinu – sve sam ispričao mom braniocu advokatu Mladenku Brkiću”, kazao je Babić.

Vrtunić je optužen da je, zajedno s Predragom Bajićem i još jednom osobom, u novembru 1992. godine u naselju Mali Rejzovići (općina Ključ) učestvovao u fizičkom maltretiranju Ale Štrkunića i ubistvu njegove supruge Fatme i njene majke.

Skupa s Vrtunićem, prvobitno su bili optuženi braća Predrag i Nenad Bajić, Siniša Babić i Slobodan Dragić, ali su sva četvorica priznala krivicu.

Na ovom ročištu je svjedočila i majka optuženog Jovanka Vrtunić, koja je ispičala da je optuženi uvijek bio uzoran sin, bez ikakvih problema i incidenata u životu.

Ona je kazala i da su oni kao porodica uvijek uvažavali druge i živjeli u dobrim odnosima sa komšijama bošnjačke i hrvatske nacionalnosti. Dobar odnos, rekla je Jovanka Vrtunić, imali su i sa porodicom Ale Štrkunića.

“Bilo nam je strašno kad smo čuli za ovo ubistvo. Snaha je bila tek rodila i zbog obaveza prema novorođenčetu nisam mogla otići Alinoj kući izraziti saučešće”, kazala je svjedokinja.

Suđenje se nastavlja 8. jula.

Dženita Duraković


This post is also available in: English