Članak

Zec se hvalio ubistvom

3. Marta 2014.00:00
Na suđenju pred Okružnim sudom u Banjaluci, svjedok Optužbe je rekao da se optuženi Dževad Zec 1992. godine hvalio da je ubio Slavu Vasiljevića.

This post is also available in: English

Svjedok Okružnog tužilaštva Borislav Vasiljević je kazao da je tokom zarobljeništva u selu Večići u blizini Kotor Varoši 1992. godine čuo kako Zec govori da je ubio Vasiljevića. 

“Nakon ubistva Slave, oca Mirka i mene su zarobili ljudi iz Večića. Kada su nas doveli u selo, mog oca su Sulejman Bečulić i Rukib Hibić pitali zašto je ubio Slavu. Tada je prišao Zec i kazao: ‘Nemojte maltretirati ljude, ja sam ubio Slavu. Pucao sam iz Bojine njive’”, rekao je Borislav Vasiljević.

Borislav Vasiljević je kazao da je prije rata sa optuženim Zecom bio u dobrim odnosima i da ga optuženi nije tukao i maltretirao u zarobljeništvu.

Banjalučko Okružno tužilaštvo tereti Zeca da je 19. juna 1992. godine hicima iz automatske puške ubio Slavu Vasiljevića u selu Staza kod Kotor Varoša. 

U optužnici se navodi da je tog dana u večernjim časovima Zec došao na njivu u vlasništvu Boje Vasiljević u blizini Slavine kuće. Tada je rafalom iz puške i usmrtio Slavu Vasiljevića, koji je bio na pragu kuće. 

Drugi svjedok Okružnog tužilaštva Milenko Vasiljević ispričao je da je u junu 1992. godine u blizini sela Staza i zaseoka Vasiljevići vidio optuženog Zeca kako pretrčava put s puškom u ruci.

“Išao sam u Vasiljeviće po oca, strinu i njenu djecu. Kada smo se vraćali iz šume, nekoliko osoba pucalo je na nas i ranilo strinu i mene. Kasnije sam vidio optuženog kako pretrčava i odlazi u šumu”, kazao je Milenko Vasiljević.

Suđenje se nastavlja 15. aprila.

Povezani članci

Goran Obradović


This post is also available in: English