Članak

Presuda Draži Lakiću 4. novembra

31. Oktobra 2013.00:00
Okružni sud u Banjaluci će 4. novembra izreći presudu Draži Lakiću, optuženom za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Prnjavoru u februaru 1993. godine.

This post is also available in: English

U završnoj riječi tužiteljka Sanja Guzina je navela da je dokazana odgovornost Lakića za ubistvo civila. 

“Optuženi je bio pripadnik vojne jedinice ‘Vukovi sa Vučjaka’ i njihov komandant Veljko Milanković ranjen je i umro 14. februara, a sahranjen je 17. februara. Tada je nastalo rasulo u ovoj jedinici. Lakić i dvije njemu poznate osobe su to iskoristili i dan poslije sahrane otišli su do kuće Alilovića. Motiv nije bila samo pljačka, jer je u rukama ubijenog ostao novac“, rekla je Guzina.

Lakićev advokat Jadranka Ivanović istakla je da Okružni sud u Banjaluci “nije nadležan za ovaj proces“, a “Okružno tužilaštvo u Banjaluci nije nikako stupilo u kontakt sa Sudom ili Tužilaštvom BiH“. 

“Tužilaštvo nije dokazalo navode optužnice i tražim od suda da donese jedinu pravičnu presudu i oslobodi mog klijenta koji nije počinio djelo koje mu se stavlja na teret“, rekla je Ivanovićeva. 

Prema optužnici, Lakić je s dvjema naoružanim osobama došao u kuću A.P, u kojoj se nalazilo sedam osoba. Oni su kundacima pušaka i nogama udarali ukućane tražeći novac. Kada je Alilović otišao u sobu kako bi donio novac, Lakić je, prema optužnici, otišao za njim i ubio ga.

Povezani članci

Goran Obradović


This post is also available in: English