Članak

Rane od metaka po tijelu

17. Jula 2013.00:00
U nastavku suđenja Draži Lakiću pred Okružnim sudom u Banjaluci, vještak sudske medicine je iznio nalaz, potvrdivši da je ubijeni Zlatko Alilović imao rane od metaka po tijelu.

This post is also available in: English

Specijalista sudske medicine Milan Srdić potvrdio je nalaze koje je poslije ubistva uradio ljekar Mirko Prodanović i rekao da se na tijelu Zlatka Alilovića nalazilo nekoliko ulaznih rani od kojih je iskrvario.

Milko Marić, sudski vještak balističke struke, rekao je da je uradio analizu automatske puške, čahura i zrna koji su mu dostavljeni poslije ubistva.

“Utvrđeno je da je puška koja je dostavljena ispravna, kao i da su čahure ispaljenje iz nje. Nismo mogli uraditi analizu zrna jer je bilo oštećeno”, istakao je Marić.

Lakić, nekadašnji pripadnik jedinice “Vukovi sa Vučijaka”, optužen je za ubistvo Zlatka Alilovića u februaru 1993. godine u Prnjavoru.

U optužnici stoji da je Lakić, sa još dvije osobe, ušao u jednu kuću u Prnjavoru, gdje je ukućane maltretirao, a potom je u Alilovića ispalio četiri hica, od čega je on iskrvario.  

Na ovom ročištu je iskaz dao i svjedok Odbrane Pero Sandić – koji je u vrijeme ubistva radio kao šef kriminalističke policije u Prnjavoru –  rekavši da se ne sjeća detalja oko ubistva Alilovića.

Na pitanje braniteljice Jadranke Ivanović da li je moguće da je Lakić bio od 22. do 30. marta u pritvoru zbog sumnje da je učestvovao u ovom zločinu, a da on to ne zna, Sandić je odgovorio da bi to morao znati, ali da se ne sjeća da je neko osam dana bio u pritvoru.

Na pitanje braniteljice da li poznaje izvjesne Žarka Brkovića i Vojku Duronjića zvanog Janša, Sandić je odgovorio da samo Janšu zna iz viđenja. Ivanović je kazala da su njih dvojica bili pripandici “Vukova sa Vučijaka” i da su, kad je ova jedinica rasformirana, prebačeni u policiju, te poslije ubistva priveli Lakića.

Datum nastavka suđenja bit će naknadno određen.

Povezani članci

Goran Obradović


This post is also available in: English