Članak

Milinku Konjeviću šest godina zatvora

27. Maja 2013.00:00
Okružni sud u Banjaluci osudio je Milinka Konjevića na šest godina zatvora zbog zločina protiv civilnog stanovništva u Kozarskoj Dubici.

This post is also available in: English

On je proglašen krivim da je, zajedno sa M.S., 31. avgusta 1992. sa 11 hitaca iz automatske puške ubio Remziju Hajdarevića, koji je tada imao 19 godina i nije pripadao ni jednoj oružanoj formaciji.

Sudsko vijeće je ocijenilo da je Okružno tužilaštvo u Banjaluci u potpunosti dokazalo sve navode optužnice.

“Sudsko vijeće je poklonilo vjeru svjedocima Tužilaštva, među kojima ima očevidaca ubistva i koji su isti dan rekli da je Konjević ubio Hajdarevića. Odbrana je izvela 21 svjedoka, koji su svjedočili da je Konjević u vrijeme ubistva bio na ratištu, ali Vijeće smatra da su oni to izjavili kako bi ga zaštitili”, obrazložila je Olga Pantić, predsjedavajuća Sudskog vijeća.

Ona je istakla da je od olakšavajućih okolnosti u obzir uzeto to što je proteklo dugo vremena od ubistva, da je Konjević porodičan čovjek i da ranije nije kažnjavan, kao i njegovo korektno držanje tokom suđenja.

“Kao otežavajuće okolnosti Vijeće je cijenilo to što je usmrtio mladog čovjeka, kao i to da je u njega s leđa ispalio 11 hitaca”, rekla je Pantićeva.

M.S. koji je tada bio s Konjevićem u međuvremenu je preminuo.

Na ovu presudu moguća je žalba Vrhovnom sudu Republike Srpske.

Povezani članci

8. Maja 2013.

Ubistva sa traktora

26. Marta 2013.

Konjević negirao krivicu

14. Marta 2013.

Bez problema sa optuženim

Goran Obradović


This post is also available in: English