Članak

Lokalno pravosuđe – Doboj: Povrede nanesene palicom

25. Januara 2013.00:00
U nastavku suđenja Miroslavu Pijunoviću zvanom Piko za zločin počinjen protiv civilnog stanovništva bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području Teslića, sudski vještak Ljubomir Curkić izjavio je pred Okružnim sudom u Doboju da je povreda koju je zadobi

“Na osnovu medicinske dokumentacije iz Kliničkog centra Banja Luka iz jula 1992. godine, mogu zaključiti da je do otvorenog prijeloma lakatne kosti došlo djelovanjem tupog mehaničkog oružja – palicom ili kundakom. Može se reći da je u pitanju teška tjelesna povreda”, objasnio je Curkić.

Branilac optuženog nije imao primjedbi na iskaz sudskog vještaka, dok je optuženi Pijunović rekao da takođe nema prigovora na iskaz o Martinovićevim povredama, te da on to “nije uradio”.

Oštećeni Martinović još nije svjedočio u ovom predmetu jer su ročišta koja su bila zakazana za 16. i 17. januar odgođena zbog bolesti predsjedavajuće Sudskog vijeća Hatidže Hodžić.

Okružno tužilaštvo Doboj tereti Pijunovića da je od maja do jula 1992. godine učestvovao u mučenju, odvođenju, silovanju i protivpravnom zatvaranju civila.

Prema navodima optužnice, Pijunović je bio pripadnik policijske formacije “Miće” – Crvene beretke, koja je bila u sastavu oružanih snaga Republike Srpske (RS).

Nastavak suđenja zakazan je za 13. februar.

A.G.