Članak

Lokalno pravosuđe – Stjepanović: Završeno izvođenje dokaza

12. Oktobra 2012.00:00
Ulaganjem materijalne dokumentacije Tužilaštva, završen je pred Osnovnim sudom u Brčkom dokazni postupak protiv Ivana Stjepanovića, optuženog za zločin protiv civilnog stanovništva počinjen na području ove opštine.

This post is also available in: English

Tužilaštvo je uložilo obimnu materijalnu dokumentaciju, koja se uglavnom sastoji od službenih zabilješki sa fotodokumentacijom Policije Brčko Distrikta i Republičke komisije za razmjenu, te izjava svjedoka datih u istražnom postupku.

Predsjednik Sudskog vijeća Nijazija Kalender je odbio prijedlog tužioca Gojka Stjepanovića da se u sudski spis kao dokazni materijal uvrsti zapisnik od 1. janura 1994. godine sačinjen pred Vojnim sudom u Banjaluci.

Sudija je uvažio primjedbu branioca Ohre Musića da je u zapisniku navedeno da je prilikom saslušanja optuženog prisustvovao i advokat, ali da nema potpisa advokata.

Optužnica Vojnog tužilaštva u Banjaluci, koju je preuzelo i Tužilaštvo Brčko Distrikta, Stjepanovića tereti za više ubistava, pljačku i uništavanje imovine u naseljima Bijela, Cerik i Bukvik u okolini Brčkog.

Odbrana se izjasnila da odustaje od provođenja svojih dokaza.

Za 8. novembar je zakazano iznošenje završnih riječi.
                                                                                                                                      
                                                                                                                                                                M.A.

This post is also available in: English