Članak

Lokalno pravosuđe – Trninić: Psovke i tuča

16. Septembra 2011.00:00
Kadira Purivatra kazala je pred banjalučkim Okružnim sudom da je optuženi Milan Trninić pretukao njenog supruga Huseina Purivatru, koji je od posljedica premlaćivanja preminuo.

This post is also available in: English

Kadira Purivatra je istakla da je u avgustu 1993. godine Trninić upao u njenu kuću sa još jednim policajcem, te pretukao Huseina. Dodala je da je Trninić taj dan u nekoliko navrata odlazio i dolazio i svaki put tukao njenog supruga, koji je narednog dana umro.

“Trninić je došao sa još jednim policajcem. Odmah su ušli u kuću, a meni nisu dali. Čulo se kako tuku Huseina. Kada su otišli, ušla sam i vidjela da Husein leži sav modar i pretučen. Nakon nekog vremena, Trninić se ponovo vratio i izvukao iz kuće mog supruga i opet ga istukao. Psovao je cijelo vrijeme”, prisjetila se Purivatra.

Svjedokinja je dodala da je nakon premlaćivanja njen suprug ostao da nepomično leži na stepenicama ispred podruma.

Banjalučko Okružno tužilaštvo tereti Milana Trninića da je 6. avgusta 1993. godine, kao pripadnik policije u Gradišci, došao u Rovine kod Gradiške do kuće Huseina Purivatre i pretukao ga. Husein je od posljedica povreda preminuo dan kasnije.

Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci je ovaj slučaj okarakterisalo kao ubistvo, a ne kao ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

                      G.O.

 

This post is also available in: English