Vijesti


Kordić i ostali: Tužilaštvo će reprodukovati 6.000 presretnutih razgovora 9. Jula 2018. Članak Na suđenju za zloupotrebe u mostarskom uredu Službe za poslove sa strancima najavljeno je kako će biti preslušano oko 6.000 od 40.
Potvrđena optužnica za pripremanje terorističkog napada 9. Jula 2018. Članak Sud BiH je potvrdio optužnicu koja Maksima Božića i Edina Hastora tereti za planiranje i pripremanje terorističkog napada.
Potvrđena optužnica protiv Bože Mihajlovića 9. Jula 2018. Članak Sud BiH potvrdio je optužnicu protiv bivšeg zamjenika glavnog tužioca Državnog tužilaštva Bože Mihajlovića za nesavjestan rad u službi.
Novi konkurs za glavnog državnog tužioca do kraja jula 9. Jula 2018. Članak Novi konkurs za izbor glavnog državnog tužioca trebao bi biti raspisan do kraja jula, kazao je predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) Milan Tegeltija.
U Sarajevu ispraćeni srebrenički tabuti 9. Jula 2018. Članak U glavnom gradu BiH stotine građana ispratilo je posmrtne ostatke stradalih u Srebrenici koji će biti ukopani na 23. godišnjicu genocida.
Tužilac Begić pomagao bez naknade 9. Jula 2018. Članak Na suđenju tužiocu Idrizu Begiću za primanje nagrade ili drugog oblika koristi, svjedok Odbrane je izjavio da mu je optuženi pomogao bez naknade.
Haskić kriv za planiranje odlaska u Siriju – oslobođen kazne 9. Jula 2018. Članak Državni sud proglasio je krivim Amira Haskića za planiranje odlaska na strano ratište, ali ga je oslobodio od kazne jer je dobrovoljno odustao od izvršenja djela.
Milanu Tegeltiji novi mandat na čelu VSTV-a BiH 9. Jula 2018. Članak Milan Tegeltija imenovan je na novi mandat na čelu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV), dok su na mjesta potpredsjednica izabrane Jadranka Lokmić-Misirača i Ružica Jukić.
Naredne sedmice presude za zločine u Tesliću i Jablanici 6. Jula 2018. Članak Sud BiH će u četvrtak 12. jula izreći prvostepenu presudu petorici optuženih za ubistva 28 civila počinjena na području Teslića u junu 1992.
Trezor: “Samo su ponavljali da je pljačka i da legnemo” 6. Jula 2018. Članak Kada su trojica maskiranih razbojnika ušla u poslovnicu “Raiffeisen banke” u Dervišima kod Banjaluke, “odmah su rekli da je u toku pljačka i da legnemo na pod”, prisjetila se svjedokinja Tužilaštva u Banjaluci na suđenju za organizovani kriminal.