Članak

Optužnica protiv šefa odsjeka u Ministarstvu za izbjegla i raseljena lica

1. Februara 2019.13:21
Republičko tužilaštvo je protiv Jove Jovića, dugogodišnjeg šefa dobojskog odsjeka u Ministarstvu za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske, podiglo optužnicu zbog primanja mita.

Optužnica tereti Jovića da je 5. oktobra prošle godine u Doboju, u službenim prostorijama Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica, zahtijevao i primio mito.

“On je bio rukovodilac Odsjeka u Doboju i predsjednik Komisije za identifikaciju lica kojima se obezbjeđuje smještaj po projektu CEB 2. Riječ je o projektu zatvaranja kolektivnih i alternativnih smještaja u Doboju. Jović je tog dana zahtijevao 1.000 evra ili 2.000 maraka od jedne porodice radi stavljanja iste na spisak i ubrzavanja procesa rješavanja njihovog stambenog pitanja na području grada Doboja”, precizirano je u optužnici.

Potom je 11. oktobra u službenim prostorijama Ministarstva, kako se navodi, od člana porodice i primio mito od 1.000 evra.

“Jović je, kao službeno lice, primio poklon da u okviru svog ovlaštenja izvrši službenu radnju koju bi morao izvršiti. Na taj način je počinio krivično djelo koje mu se optužnicom stavlja na teret”, istakli su u Republičkom tužilaštvu.

Ranijih godina stanari kolektivnog centra su pisali peticiju za Jovićevu smjenu.

Optužnicu protiv Jovića potvrdio je Okružni sud u Banjaluci.

Goran Obradović