Suđenje

Dudaković i ostali: Suđenje odgođeno zbog nezgode optuženog

17. Jula 2023.15:10
Suđenje Atifu Dudakoviću i ostalima za zločine na području više krajiških opština, odgođeno je nakon nezgode koju je doživio optuženi Edin Domazet.
Sud BiH. Foto: BIRN BiH.

Domazet je na početku ročišta, na pitanje predsjedavajuće Vijeća Željke Marenić, rekao da je prije suđenja imao određeni strujni udar, a da inače ima ugrađen “pejs mejker”.

Optuženi je rekao da je bio kod ljekara i da je dobio uputnicu za Univerzitetsko-klinički centar, gdje namjerava otići nakon ročišta. Marenić, kao i Tužilaštvo i branioci, složili su se da ročište ipak treba odgoditi kako bi Domazet otišao na dalje preglede.

“Ne smijemo rizikovati… Meni je žao što ćemo vratiti dva svjedoka”, rekla je Marenić.

Za zločine počinjene na području Bosanskog Petrovca, Ključa, Bosanske Krupe i Sanskog Mosta, uključujući ubistva više od 300 osoba, progone i uništenje vjerskih objekata, optuženi su bivši komandant i pripadnici Petog korpusa Armije BiH Atif Dudaković, Sanel Šabić, Ibrahim Šiljedić, Safet Salihagić, Adis Zjakić, Hasan Ružnić, Redžep Zlojić, Samir Solaković, Fatmir Muratović, Muharem Alešević, Husein Balagić, Edin Domazet, Ejub Koženjić, Ibrahim Nadarević i Said Mujić.

Nastavak suđenja je 24. jula.

Marija Taušan